Jdi na obsah Jdi na menu

Stojí za to podívat se do Plzně?

21. 1. 2013

Ačkoliv Plzeň není typickým turistickým centrem České republiky, přesto může svým návštěvníkům mnoho nabídnout. Jde o historické 750 let staré město s nejrůznějšími památkami, ale také metropole západních Čech, ve které se nalézá celá řada možností kulturního a rekreačního vyžití. Ne nadarmo byla v r.2012 vyhlášena Evropským hlavním městem kultury. Zároveň je to také přirozené centrum, ze kterého lze vyrážet na výlety po západních Čechách, ať už autem, vlakem, či jinak.

V následujících článcích jsem pro vás stručně nastínil, některé stěžejní zajímavosti, turistické cíle, možnosti sportovního, kulturního a rekreačního vyžití. Je jich samozřejmě mnohem více, záleží hodně na gustu každého. Výhodou výměnného pobytu je i to, že si můžeme vzájemně doporučit místa a věci, které skutečně známe. Takže pokud přijedete rádi vám poradíme kam zajít a kam radši ne.

Jednotlivé články jsou pojaté stručně, jelikož jejich cílem není vytvořit turistický průvodce, ale pouze nastínit možnosti, které u nás jsou k dispozici. Bližší informace je obvykle možné najít na internetu, nebo je rádi poskytneme.