Jdi na obsah Jdi na menu

Báječné koupání

31. 1. 2013

Ačkoliv jsme v posledních letech trávili dovolenou nejčastěji v Jižních Čechách, přesto většinou konstatujeme, že nejlepší koupání máme stejně v Plzni.  Přímo ve městě se nachází několik rybníků, které jsou vhodné ke koupání s písečnými, či travnatými plážemi, písečným dnem a čistou vodou. Nejznámější je Velký Bolevecký rybník, ale my rádi jezdíme i na Kamenný nebo Senecký rybník, které jsou více stranou od města a je tam větší klid. Na rozdíl od většiny vodních ploch bývá v Boleveckých rybnících voda čistá i v době kdy jiné vodní plochy "kvetou". O tom se lze přesvědčit na internetu, neboť hygienická stanice pravidelně sleduje kvalitu vody. Doprava je přitom snadná autem i MHD.

Moc pěkných fotek nemám ale alespoň něco:

Velký Bolevecký rybníkSenecký rybník

 

 

 

 

 

 

 

Kromě Boleveckých rybníků jsou v Plzni i další možnosti koupání. Například na opačném konci Plzně leží vodní nádrž České údolí, která je podstatně větší, ale bývá dost zarostlá řasami a my tam raději nejezdíme. Ke koupání jsou vhodná i některá místa u řek (Plzní protékají hned čtyři). Máme zde také oblíbené místo u jednoho jezu, kde se děti vyřádí, ale v řece je voda samozřejmě studenější, než v rybníku.

Čtvrt hodiny pěšky od našeho domu leží také plavecký bazén, kam lze zajít pokud není příhodné počasí. Kromě velkého vnitřního bazénu, je tam i dětský bazén (s vodou ošetřenou solí místo chlorem), brouzdaliště pro nejmenší a nejrůznější vodní atrakce (veliký tobogán, řeka, vířivky a podobná masírovadla). Lze také navštívit saunu nebo páru. V létě je otevřen také venkovní bazén a brouzdaliště s rozsáhlou travnatou plochou ke slunění a dětským hřištěm. Viz odkaz: http://www.bazenslovany.cz/